Prelucrarea datelor cu caracter personal

Incepand cu data de 25 mai 2018 a intrat in vigoare Regulamentul European 2016/679, privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal al acestora si libera circulatie a acestor date.

Astfel va punem la dispozitie informatii de interes privind aspectele legate de scopul si modul in care prelucram datele dumneavoastra, precum si drepturile de care beneficiati.

Va rugam insistent sa solicitati informatii si sa plasati comenzi prin intermediul acestui site sau al datelor de contact oferite prin intermediul acestuia DOAR DUPA CE ATI CITIT aceasta rubrica, si DOAR IN CAZUL IN CARE SUNTETI DE ACORD cu politica noastra de confidentialitate si cu termenii si conditiile acestui site.

Prelucrarea datelor personale are la baza interesul legitim al Art Garden Design de a imbunatati permanent experienta clientilor sai si a putea onora solicitarile de informatii si comenzile primite.

Nu sunteti sunteti obligat sa furnizati datele cerute, dar este important sa tineti cont ca acestea sunt necesare pentru realizarea si livrarea produselor solicitate de catre dumneavoastra, prin intermediul site-ului nostru, a paginii de facebook afiliate si/sau a celorlalte modalitati de contact si comanda (e-mail, telefon, mesaj privat, viu grai). Refuzul dumneavoastra de a furniza datele necesare realizarii si livrarii comenzii determina imposibilitatea incheierii si executarii contractului (comenzii).

Cine suntem

Acest site, https://www.artgardendesign.ro/ este proprietatea Gradinaru Irina-Maria P.F.A., cu sediul in Sibiu, identificata cu CUI 35839839, inregistrata la Oficiul pentru Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Sibiu cu nr.  de inmatriculare F32/149/2016.

Important: Incepand cu data de 16.03.2020, preluarea comenzilor prin plasare directa pe acest site sau prin utilizarea datelor de contact oferite prin intermediul acestuia, precum si realizarea si livrarea produselor comandate, vor fi efectuate de catre Gradinaru Alexandru I.F., cu sediul in Sibiu, identificata cu CUI 41866625, inregistrata la Oficiul pentru Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Sibiu cu nr.  de inmatriculare F32/891/2019. Prin plasarea oricarei comenzi prin intermediul acestui site sau a oricaror date de contact oferite prin acesta, declarati pe proprie raspundere ca ati luat la cunostinta si sunteti de acord cu acest lucru.

Pentru a lua legătura cu noi, vă rugăm să accesați secțiunea Contact.

Date colectate si prelucrate

Art Garden Design prelucreaza urmatoarele date:

 • date de identificare persoane fizice: nume, prenume
 • date de identificare persoane juridice: denumire societate, CUI / CIF, nr. de inregistrare ORC
 • date de localizare: adrese de facturare, adrese de livrare
 • nr. de telefon de contact, adrese de e-mail furnizate

NU cerem si nu prelucram date:

 • referitoare la CNP-uri si / sau serii si numere ale documentelor de identitate
 • referitoare la originea etnica sau rasiala
 • referitoare la convingerile politice, religioase, filozofice sau de alta natura similara
 • referitoare la apartenenta sindicala
 • referitoare la starea de sanatate si viata sexuala
 • care permit localizarea geografica prin mijloace electronice
 • care au ca scop monitorizarea si/sau evaluarea unor aspecte de personalitate, precum comportamentul, si alte asemenea

Datele personale se colecteaza direct de la client, acesta avand practic raspunderea pentru corectitudinea acestora.

Date personale colectate automat, care NU se prelucreaza de catre noi, dar care se regasesc pe formularul de comanda primit de la client: adresa IP a terminalului utilizat de catre acesta (doar in cazul comenzilor realizate prin intermediul formularului de comanda al www.artgardendesign.ro)

Datele prelucrate, atat la cerere, cat si cele colectate automat, se colecteaza prin intermediul:

 • plasarii de comenzi: pe acest site – prin formularul de comanda, pe pagina de facebook afiliata acestui site, pe e-mail-urile de contact, telefonic, pe profilul personal, prin viu grai sau alta metoda de comunicare
 • solicitarii de informatii si oferte: pe acest site – prin formularul de contact, pe pagina de facebook afiliata acestui site, pe e-mail-urile de contact, telefonic, pe profilul personal, prin viu grai sau alta metoda de comunicare
 • postarii de comentarii: pe acest site, pe pagina de facebook afiliata acestui site

Scopul prelucrarii datelor personale

Prelucrarea datelor personale se bazeaza pe executarea comenzilor, pe nevoia de a respecta obligatiile legale si pe interesul legitim al Art Garden Design, cu consimtamantul clientului.

Art Garden Design prelucreaza datele personale pentru a face posibila informarea corecta a clientilor, referitor la produsele si serviciile oferite, executarea si livrarea comenzilor solicitate de catre client, rezolvarea problemelor survenite, precum si pentru realizarea de statistici interne destinate dezvoltarii acestui proiect si imbunatatirii serviciilor furnizate clientilor nostri.

Mai exact, datele furnizate de catre clienti sunt utilizate in urmatoarele scopuri:

 • pentru facturare: numele, prenumele, adresa din cartea de identitate / denumirea societatii, CUI-ul / CIF-ul, numarul de inregistrare ORC, adresa sediului social / profesional
 • pentru livrare: numele destinatarului / al persoanei de contact, adresa de livrare, nr. de telefon de contact
 • pentru informare si furnizare de detalii necesare: numele, prenumele, de telefon de contact, adresa de e-mail
 • pentru rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura survenite pe tot parcursul perioadei contractuale (de preluare, prelucrare, executare si livrare a comenzii)
 • in scop de marketing (doar pentru statistici interne): prelucram statistic atat informatiile din comenzile primite cat si feedback-ul primit de la client, pentru imbunatatirea experientei de colaborare cu Art Garden Design

Protejarea datelor personale

Utilizarea site-ului nostru NU este conditionata de crearea unui cont, in consecinta datele dvs raman stocate doar prin intermediul formularului de comanda al acestui site, ne-existand practic o baza de date destinata exclusiv colectarii de informatii personale primite de la clientii nostri.

Din acelasi considerent, NU trimitem newsletter-uri in scop de reclama catre clientii nostri, ramanand la alegerea lor cand si daca doresc sa acceseze site-ul nostru si pagina de Facebook afiliata acestuia.

Comenzile de pe pe site sunt prelucrate cat de repede este posibil (in medie 1-2 zile lucratoare dupa plasarea acestora), apoi datele personale sunt listate si pastrate in format fizic si, acolo unde este cazul, pe e-mail: datelor furnizate electronic pe site li se sterg datele personale, dupa prelucrarea comenzilor (practic dupa preluarea sau anularea acestora, prin confirmare telefonica sau pe alt canal de comunicare).

Comunicarea datelor personale catre terti

NU comunicam datele personale ale clientilor nostri catre terte persoane, acestea fiind confidentiale.

Exceptie fac doar persoanele carora, pentru a putea onora comenzile dvs., este absolut necesar sa le comunicam aceste date. Si anume:

 • serviciile de transport, carora li se comunica doar datele necesare livrarii (fara furnizarea acestor date fiind practic imposibila ajungerea in posesia coletului)
 • organele abilitate de control, carora li se pun la dipozitie documentele solicitate, conform legii
 • organele abilitate, in caz de litigiu (ex. instante judecatoresti)
 • comentariile vizitatorilor pot fi verificate printr-un serviciu automat de detectare a spamului

Modalitatea de stocare a datelor personale si durata de prelucrare a acestora

Datele personale ale clientilor nostri sunt stocate:

 • pe formularele de comanda completate prin intermediul acestui site
 • pe formularul de contact al acestui site
 • in comentariile trimise prin intermediul acestui site
 • in conversatiile de pe pagina de Facebook afiliata acestui site (politica de prelucrare a datelor a Facebook o gasiti aici)
 • in conversatiile avute pe e-mail, pe adresa [email protected] (politica de prelucrare a datelor a Google o gasiti aici)
 • pe formularele noastre de comanda, realizate pe suport de hartie si pastrate in conditii de confidentialitate
 • pe planificarea interna a comenzilor
 • pe formularele interne specifice, realizate in caz de lipsa de seriozitate, refuzare colet, alte prejudicii aduse
 • pe anumite statistici interne, realizate in scopul imbunatatirii serviciilor oferite de Art Garden Design, pastrate, de asemenea doar intern, in conditii de confidentialitate
 • pe facturi, chitante, AWB-uri realizate, borderouri pentru transport si alte documente necesare preluarii, procesarii si livrarii comenzii

Durata de prelucrare a datelor personale se intinde:

 • pe tot parcursul relatiei contractuale: in scopul definirii caracteristicilor dorite pentru produs, a detaliilor de facturare si livrare, a obtinerii confirmarii primirii corespunzatoare a coletului si a feedback-ului pentru serviciile oferite
 • dupa finalizarea relatiei contractuale, pentru prelucrare statistica si arhivare
 • comentariile sunt pastrate pe termen nedeterminat

Manifestarea acordului exprimat

Prelucrarea datelor personale se face doar cu acordul clientului, fiind astfel utilizate doar datele furnizate de acesta.

NU cautam sa obtinem alte date personale decat cele strict necesare (indicate direct de catre client), in vederea prelucrarii, din alte surse: gen conturi pe retele sociale, etc.

Drepturile clientului

In baza legii, clientul beneficiaza de urmatoarele drepturi:

 • Dreptul la informare: se pot solicita informatii referitoare la activitatea de prelucrare a datelor personale
 • Dreptul la rectificare: se pot rectifica datele personale furnizate inexact sau pot fi completate
 • Dreptul „de a fi uitat”(dreptul la stergerea datelor): se poate obtine stergerea datelor, in caz de prelucrare ilegala a acestora sau in alte cazuri prevazute in lege
 • Dreptul la restrictionarea prelucrarii: se poate solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care se contesta exactitatea datelor sau in alte cazuri prevazute in lege
 • Dreptul la opozitie: clientul se poate opune prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul legitim a Art Garden Design
 •  Dreptul de a depune plangere: se poate depune plangere fata de modalitatea de prelucrare a datelor, catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
 • Dreptul de retragere a consintamantului: se poate retrage consimtamantul asupra prelucrarii datelor cu caracter personal, cu mentiunea ca prelucrarea realizata anterior retragerii consimtamantului ramane valabila, iar modificarile intra in vigoare de la data inregistrarii retragerii

Continut inglobat de pe alte situri / platforme web

Articolele si textul produselor listate din acest site pot include continut înglobat (de ex. link-uri catre alte site-uri, pagini de facebook, etc.). Continutul înglobat de pe alte site-uri si platforme web se comporta exact la fel ca si cum vizitatorii au vizualizat un alt site web, pagina de facebook, etc.

Aceste site-uri si platforme web pot să colecteze date personale, sa foloseasca cookie-uri, sa inglobeze urmarirea suplimentară de la parti terte si sa monitorizeze interactiunea cu continutul inglobat.

 

Pentru obtinerea de informatii suplimentare referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal, clarificarea eventualelor nelamuriri sau exercitarea drepturilor prevazute legal, va rugam sa luati legatura cu noi prin intermediul datelor furnizate in sectiunea Contact.

 

Politica de utilizare a cookie-urilor

Ce este un cookie?

Un cookie (internet cookie, browser cookie, HTTP cookie, modul cookie) este un fisier de dimensiuni mici, codificat, format din litere și numere, trimis de un server unui browser (Internet Explorer, Chrome, etc.), care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente de pe care se acceseaza internetul,  si apoi trimis inapoi, nemodificat, de catre utilizator, de fiecare data cand acesta acceseaza acel server.

Cookie-ul este complet “pasiv”: nu contine programe software, virusi, spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard-disk-ul utilizatorului. Practic, acesta nu contine coduri executabile, fiind constituit doar din texte ce nu pot executa efectiv nicio operatie.

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului.

La ce folosesc cookie-urile?

Cookie-urile sunt folosite in general pentru autentificare (ceea ce nu e cazul pentru www.artgardendesign.ro, deoarece site-ul nu necesita crearea unui cont pentru efectuarea de comenzi), pentru retinerea preferintelor utilizatorilor si implementarea sistemului de „cos de cumparaturi”.

Fisierele de tip cookie fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor acestuia.

Cookie-uri utilizate de Art Garden Design

Art Garden Design foloseste doua tipuri de cookie-uri: per-sesiune si fixe. Cele per-sesiune sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web). Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii cookie-ului sau pana sunt sterse manual.

 Contin cookie-urile date personale?

Cookie-urile in sine NU solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi folosite si in majoritatea cazurilor nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea acestui tip de fisier pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator, iar aceste date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

Stergerea cookie-urilor

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi insa schimbate astfel incat browser-ul sa blocheze administrarea automata a cookie-urilor sau sa informeze utilizatorul cu privire la faptul conform caruia sunt trimise cookie-uri catre terminalul sau.

Informatii mai detaliate despre administrarea cookie-urilor se regasesc in setarile browser-elor web utilizate, de unde acestea se pot gestiona sau se pot sterge, dupa preferintele utilizatorului. Un exemplu concret de modalitate de gestionare, activare sau stergere a cookie-urilor, pentru browser-ul Chrome, gasiti aici.

Desi utilizatorul isi poate configura browser-ul in asa fel incat acesta sa respinga fisierele de tip cookie, e bine de tinut cont de faptul ca dezactivarea si / sau refuzul de a primi aceste cookie-uri pot face anumite sectiuni sau pagini impracticabile sau dificil de vizitat si utilizat (de exemplu, cosul de cumparaturi, daca acesta a fost implementat cu ajutorul cookie-urilor).

Importanta cookie-urilor pentru Internet

Cookie-urile reprezinta nucleul functionarii eficiente a internetului, fiind foarte importante pentru generarea unei experiente de navigare prietenoase, adaptata intereselor si preferintelor fiecarui utilizator in parte. Dezactivarea sau refuzul cookie-urilor poate face anumite site-uri imposibil de utilizat, mai ales ca nu inseamna ca utilizatorul nu va mai primi publicitate online, ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de interesele si preferintele acstuia, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor (ce nu necesita autentificarea utilizatorului prin intermediul unui cont), sunt urmatoarele:

 • Continut si servicii adaptate preferintelor – categorii de produse si servicii
 • Oferte adaptate intereselor utilizatorilor – retinerea parolelor (daca acest lucru se doreste)
 • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor, privind continutul pe internet (functii de „safe search”, optiuni „family mode”,)
 • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site
 • Furnizarea de publicitate cat mai relevanta pentru utilizator
 • Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – confirmarea unui anumit nivel de trafic pe site, tipul de continut vizualizat, modul in care un utilizator ajunge pe un site (prin motoare de cautare, direct, din alte site-uri, etc.); site-urile deruleaza aceste analize de utilizare a lor pentru imbunatatirea continutului, in beneficiul utilizatorilor

Mentiune: nu toate aceste exemple sunt specifice site-ului www. artgardendesign.ro, ele fiind enumerate in scop informativ, pentru o mai buna intelegere a utilitatii acestor fisiere.

Securitate si confidentialitate

Dupa cum s-a precizat deja, cookie-urile nu sunt virusi, acestea folosind practic formate de tip „plain text”. Nefiind alcatuite din bucati de cod, nu pot fi executate si nici nu pot rula automat: astfel, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, ele nu pot fi considerate a fi virusi.

Chiar si asa, insa, uneori pot fi totusi folosite pentru scopuri negative, putand fi folosite ca o forma de spyware, deoarece stocheaza informatii privind preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri. Datorita acestui fapt, multe produse de tip spyware le marcheaza constant pentru a fi sterse, in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browser-ele au integrate setari de confidentialitate ce furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:
Protejarea identitatii reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet. In consecinta, este indicat sa se cunoasca eventualele probleme ce pot fi cauzate de cookie-uri. Deoarece prin intermediul lor se transmit constant, in ambele sensuri, informatii intre browser si site, in cazul in care o persoana neautorizata  intervine in parcursul de transmitere a acestor date, informatiile continute de cookie-uri pot fi interceptate.
Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browser-ul web se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata). Deoarece detinem un certificat de securitate SSL, va recomandam ca la fiecare utilizare, sa accesati doar versiunea securizata a siteului nostru, si anume:   https://www.artgardendesign.ro/

Alta posibilitate de atacuri bazate pe cookie-uri o implica setarile gresite ale acestora pe servere. Daca un site nu solicita browser-ului sa utilizeze doar canale criptate, atacatorii se pot folosi de aceasta vulnerabilitate pentru a „amagi” browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Acestia utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri.

Este foarte importanta acordarea atentiei la alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Mai multe informații despre cookie-uri puteți găsi aici (lb. engleza) sau aici (lb. romana).